onsdag 28 november 2007

Vaddå?

Det är Oscar som varit i farten igen! Tagit sönder mattes tomte på det viset...
Jag är även oskyldig till lådan som var nerdragen på golvet i köket. Den var full med teer, ananasbitar, jordnötter, rån mm. Oscar åt upp det mesta! Jag bara tittade på.

Förresten vet jag ett riktigt busfrö - Justus. Han är mycket värre än Oscar :-D
/Liam

söndag 25 november 2007

Söndag

Gräsrötter är toppengott! Det var morgonrundans höjdpunkt. Vi var bara 4 whippar idag. Rizzla och Justus var inte med. Det blev jättekallt på slutet och så började det regna.
Om regn tycker jag inte! Så det var skönt att vi gick tillbaka till bilen då. Nu är jag hemma i soffan och myser. /Oscar

fredag 23 november 2007

Oscars leksak

Oscar fick en leksak av matte häromdagen!

Oscar är inte så glad i leksaker så jag betraktar den nu som min! Den är jätterolig!

Jag släpper den inte i första taget, den är mysig att sova med också!

torsdag 22 november 2007

Förmiddagens strandpromenad

Hela flocken

En främmande hund har slått följe med oss. Oscar är försvunnen... han står väl och käkar gräs någonstans

Käka gräs är det fler som gillar

Oscar hänger inte riktigt med när vi andra springer loss...

Men gräva det kan han!

Och jag kan hålla fast min pinne. Det röda på min tass är ett bandage. Jag råkade slå sönder min sporre häromdagen och nu envisas husse och matte med att linda om den när jag ska springa.


För springa det ska jag

Och det är jag bra på

Rizzla är jättebra på att gräva

Justus skadade tassen lite idag. Hans husse fick bära honom sista biten, så pinsamt!
Jag blev utskälld för jag käkade supermumsig fisk. Den luktade fantastiskt så jag rullade mig rejält i den. Justus tyckte att jag luktade jättegott! Det tyckte inte husse och matte så jag fick duscha när jag kom hem...
/Liam

onsdag 21 november 2007

Livet med en hund ger tillvaron en mjukare mening

Efter tips från Justus delar vi här med oss av lite djup visdom:

"Efter några år utan hund förstod jag varför livet kändes så konstigt, tomt och innehållslöst. Det var dags igen för livet med djuret som ger tillvaron mening i mjukare bemärkelse. Två smala springhundar gjorde entré. Whippet. En ljuvlig ras som är få förunnat att ha. Och tur är väl det för whippet är speciella. De ska ha mjuka kuddar, duntäcke, tillträde till alla sängar soffor och fåtöljer. Gillar att ligga högt och varmt. De ska ha oxfilé ibland och råa äggulor och olivolja när de blir magra över ryggen. Och mycket mys och kärlek, smek och kel. Samtidigt ska whippet ha en stor portion frihet. Frihet att gå på mördarjakt efter harar och kaniner, jaga trasor på racebana. Explodera i ett tjurrus, slita strupen av en mus, gasa efter en fågelflock och få explodera i ett moln av fjädrar. En whippet ska ha full frihet, luft under vingarna och samtidigt omedelbar närhet med värme och duntäcken. Som en doktor Jekyll och mr Hyde är denna hund två i ett. Ett monster i ena stunden och en dekorativ inomhushund i den andra. Kan man inte erbjuda whippeten allt detta samtidigt borde man vara förbjuden att inneha denna världens läckraste hund."
Livet med en hund ger tillvaron en mjukare mening

tisdag 20 november 2007

Min syrra!!!

Min syrra Memphis har blivit mamma till 9 valpar!!! De ser ut att vara ena riktiga snyggingar allihop! Kolla bara här.
Det här innebär för övrigt att jag nu är morbror medan Oscar bara är halvmorbror! /Liam

torsdag 15 november 2007

I KäglingeIdag åkte vi till Käglinge med flocken istället för att gå den vanliga strandpromenaden. Det var frost på marken och kallt, men skönt ändå. Rizzla, Axa och Justus hade inte varit i Käglinge innan så vi fick visa dem alla hagarna och var de bästa kaninställena är.
Husse har lovat att ordna en vinthundsträff i Käglinge snart så vi får träffa lite fler hundar. Det ser vi fram emot...

söndag 11 november 2007

Fars dag

Idag var husse och matte och tittade på Justus på valputställningen. Han hade fått ett nytt fint halsband. Han var visst himla snygg när han visade upp sig också.

Efter utställningen kom de och hämtade mig och Oscar och vi åkte till mattes föräldrar för att fira fars dag.

Jag fick ett jättesnyggt halsband av matte. Oscar fick ingenting. Jag tycker lite synd om Oscar. Han var jättehungrig idag, pep i säkert två timmar... stackars honom.
Hoppas matte ger honom en present imorgon.

torsdag 8 november 2007

Med huvet i en påse

Gissa vem vi träffade på morgonrundan idag? Salukitjejen Basra. Vem var det som först fick lukta på henne? Var det Oscar? Nähä! Var det Liam? Tjena!

Jag avhåller mig från syrliga kommentarer om vem som borde ha en påse på sitt huvud. Helt överflödigt...
/Liam

onsdag 7 november 2007

Med vinden i pälsen...

Husse har inte hjälpt oss blogga sen i fredags för han har haft för mycket att göra säger han. Matte hinner knappt träffa oss alls så hon hjälper inte till heller. Hopplösa.
I helgen var Rizzla hos oss. Det var kul fast vi inte gjorde något särskilt. Husse och matte favoriserade henne något grymt. Hon fick följa med dem på middagsbjudning, men inte vi! Vi hade det förvisso jättebra, men hon hade fått en grisknorr där, det kände jag på lukten när vi kom hem. Orättvist!!!


På vardagmorgnar går vi ut med flocken på stranden (Ribban för Malmöiter). Det är skönt och man hittar en del att äta ibland. På tisdagen var Jackie, Prima och Justus med tillsammans med sina människor.

Justus och tjejerna var lite skraja för Jackie. Inte jag, jag vet att hon är jättesnäll.


Här är hon igen, precis innan vi mötte den där unga Salukitiken. Hon blev jätterädd när hon såg Jackie och sprang sin väg. När hon sen äntligen vågade sig tillbaka fick hon syn på Liam och då sprang hon igen. Det kan jag förstå. Jag har sagt till husse att Liam borde ha en påse över huvudet när vi går ut, men det är ingen som lyssnar på det. Nu såg de hur det går...På tal om honom så är det förstås ett himla busande och springande hela tiden. En gång sprang Liam rakt på mig när jag stod och betade. Då höll jag på att bita skallen av honom, men jag hejdade mig. Han kan ju inte hjälpa att han inte har alla läsk i backen där uppe.
Idag träffade vi Tiger och greyhounden Lemmy. Lemmy tyckte Liam luktade jättegott sen han blivit av med kulorna och gått med i eunuckklubben. De blir ett fint par de där två tycker jag...
/Oscar

fredag 2 november 2007

Kompis på besök

Rissla bor hos oss medan hennes matte och husse är med syrran Axa på utställning i Växjö. Rissla är lite blyg och vill mest ligga nära husse hela tiden...