söndag 30 december 2007

Vilken dag!

Först får jag springa på stranden!

Sen får jag äta hur mycket sallad jag vill!!!! Kan det bli bättre????
(Mattes kommentar - se den lätt hysteriska blicken = ren lycka!)

onsdag 26 december 2007

Julafton igen!!!

Idag har vi mest slöat hela dagen. Husse glömde att ta fram mat till oss så vi fick fiskbullar. Det är gott det med.
På kvällen blev det plötsligt julafton igen. Människorna sa att det bara var en gång om året, men det gäller nog inte för whippar. Vi fick våra julklappar från Justus. Det var grisöron!!! Flera stycken var!!! Vi har inte fått grisöron på jättelänge. Så klart fick vi bara vars ett. Resten konfiskerades.
Människorna kan festa och vräka i sig, men för oss är det tydligen asketism som gäller.
Hur som helst, de var jättegoda så vi sänder en tanke till dig Justus, där uppe i snön och kylan. Må det regna grisöron och knorrar på din jul också. Frid vare över whipparna! Amen.

tisdag 25 december 2007

Önskar det var julafton varje dag!

Igår var det äntligen julafton! Julafton måste vara en av de bästa dagarna på hela året!Vi fick julklappar hemma!

Vi älskar julklappar!

Vi fick vara julfina.

Det stod påsar med julklappar överallt! Jag tjuvkikade i alla påsarna.

Vi fick sitta med vid matbordet om vi ville.

Där var så många spännande klappar. Jag öppnade en i förväg, den var visst inte min...

Men sen fick jag en egen!

Wow! Detta är det bästa jag vet!!!

Lite paus fick man ta efter all mat...

Fast jag är fortfarande hungrig!

Det är jag med! Du kan väl bjuda på lite godis?

Oj, nu är jag trött. Men osten bakom mig ser god ut, kanske jag kan få en bit av dig?

måndag 24 december 2007

GOD JUL!!!!

Man får väl finna sig i att bli förnedrad! Det är ju ändå JUL! Snart ska vi få vars en julklapp säger matte! Äntligen är det julafton!
Jag blir så gärna fotograferad! Jul är kul! Jag har känt lukten av min juklapp! Jag vill ha den nuuuu!!!!!

lördag 22 december 2007

Nice day!

Vi är morgontrötta.

Vi fick inte sova så länge idag, vi åkte till Käglinge och gick en morgonrunda.

Där måste man hålla koll så det inte smiter förbi nån kanin!

Oscar försökte ta min pinne!

Men den är bara min!

Jag är snabbast i världen!

Oscar kan också springa ibland, när han vill... (det är inte så ofta)

Sen hände nåt jätteskoj! Vi fick åka och hälsa på Justus!!! Det var såååå roligt! När vi kom dit hade Justus en tratt på huvudet. Den kan man ju inte busa med! Som tur var fick han av sig den och på sig racingtröjan - så att vi kunde röja runt ordentligt!

Och röjde det gjorde vi!

Ända tills vi var helt slut!

Oscar hittade ett ben meddetsamma. Det låg han och tuggade på hela tiden. Om vi råkade komma nära morrade han och blev arg.

Vi kunde ha stannat hela dagen tycker jag! Vi åkte hem alldeles för tidigt! Jag hörde att Justus skulle få öppna sina julklappar! Hoppas vi också får det. Kanske är det äntligen julafton?

Jag hittade en massa godsaker på bordet men det enda jag kom åt att smaka på var morotskakan! Den var god!!!
Ett hett tips till Justus - kolla in köksbordet lite oftare. Där kan du säkert hitta massor av gotter! Glöm inte att kolla längst intill väggen.


onsdag 19 december 2007

Julklappar!!!

Vi har fått julklappar från Justus idag. Hans husse var här och lämnade dem. Vi blev jätteglada, men vår husse tog dem och stoppade in dem i ett skåp. Så ska det väl inte vara? Whippar ska väl alltid få sina julklappar direkt?!!
Kan någon meddela Justus människor så de kan hjälpa oss?

fredag 14 december 2007

Jobb jobb och jobb

Husse och matte har jobbat hela veckan! På jobbet är det sådär kul... Liam snor buren hela tiden. Det är jättejobbigt. Jag vill ligga i buren! Jag blänger på matte för att hon ska flytta bort honom. Kör utmattningmetoden - blänger i evigheter. Det hjälper inte... han får ligga kvar och matte säger åt mig att hoppa upp i fåtöljen istället.

Kan jag väl, fast det är inte lika bra.

När Liam och jag tycker att det är dags att gå hem så busar vi. Jag brukar börja med att gå runt och skälla på saker. Då blir Liam tokig och vill busa och leka. Det är kul!

tisdag 11 december 2007

Tråkiga dagar

Husse och matte jobbar jättemycket den här veckan så vi har knappt varit ute. Idag fick vi åka en liten runda till Käglinge. Det var kul, men när jag skulle rulla mig på en sak jag hittat såg jag inte att en annan hund bajsat precis där. Jag blev helt kladdig. Det varr inte hela världen tyckte jag, men husse blev inte glad. Han hällde vatten på mig och muttrade om att han skulle bli sen. När vi åkte hem fick jag sitta ensam där bak medan Oscar fick åka i framsätet. Vad hade han gjort för att förtjäna det??
Väl hemma blev det förstås duschen. Det är en orättvis värld...

söndag 9 december 2007

Gissa vem?

Nä, det här är inte jag, men visst är vi lika, farfars farfars farsfars farsfars farsfars farsfar och jag?
Sånt här och mycket annat kul kan man hitta på The Whippet Archives. Där har jag också sett att jag och Oscar har samma förfader i Hillsdown Fergal. Det är svårt att tro...
/Liam

lördag 8 december 2007

En tur på stranden

Jag hittade en jätterolig pinne på fältet idag!

Tjohoo!

Måste va en av de bästa pinnar jag hittat någonsin!
/Liam

Jag gillar också att springa, med eller utan pinne. Fast se så mager jag blivit, nästan nått min idealvikt säger husse. Jag får ingen mat, bara så ni vet... så om ni träffar mig, stick gärna till mig lite godis!

Gräva gräva gräva!
/Oscar

söndag 2 december 2007

Oscars utmaning

Jaha, jag har också blivit utmanad av Memphis. Utmaningen går alltså ut på att ange sex ovanliga eller speciella saker om sig själv och sen skicka utmaningen vidare till sex nya hundar.

1. Jag har mycket bestämda rutiner för hur man ska sova. Jag måste hoppa upp vid huvudändan av sängen så den som ligger där får flytta sig lite. Sen ska jag välja liggplats. Husse eller matte måste vara beredda att lyfta på täcket om jag väljer deras sida av sängen. Och så kan jag förstås ändra mig när som helst.

2. Jag kan hitta en djuraffär på flera kvarters avstånd fast jag aldrig varit där innan.

3. Jag älskar bär och frukter och plockar dem helst direkt från busken eller trädet.

4. Jag har precis gått ner till 13,5kg. Husse säger att jag vägde över 15kg innan. Det tror jag inte på!

5. Jag skvallrar ofta på Liam när han gör något dumt. Det är inte alltid husse och matte fattar vad jag vill och belöning får man nästan aldrig...

6. Husse säger att jag är lite lat. Det är inte alls sant, och det är inte därför som jag hoppar över den här sjätte punkten...

Jag skickar utmaningen vidare till nyblivna mamman Fendi, samt Rizzla, Tula och Axa som nu måste tjata på sin matte att skaffa dem en blogg nån gång!!! :)

lördag 1 december 2007

Liam utmanad

Jag har blivit utmanad av syrran Memphis! Utmaningen går ut på att tillkännage sex ovanliga eller speciella saker om sig själv och att skicka utmaningen vidare till sex nya hundar.

1. Jag tycker inte om när husse eller matte verkar upprörda eller ledsna, då rusar jag fram till dem och pussas och ser till att de lugnar ner sig. Det fungerar alltid!

2. Min favoritplats i soffan är högst upp på kuddarna. Speciellt mysigt är det när jag trillar ner bakom kuddarna och kläms ihop med ryggen ner och benen upp, då mysknorrar jag och stortrivs!

3. Så fort jag får chansen så plockar jag till mig saker. Speciellt intressanta är saker jag inte sett förut, de snor jag meddetsamma. Av någon konstig anledning uppskattar inte husse och matte detta..

4. Jag är väldigt morgontrött, gräver in mig djupt i täcket och sover så länge jag får...

5. Jag är en höjdare på att springa, jag springer gärna och fort! Springer ifrån de flesta!

6. När vi är på stranden hittar jag alltid massor av roliga saker. Döda djur, fiskrester, you name it. Först kastar jag mig på det för att jag ska dofta riktigt gott! När jag har rullat mig klart så tar jag fyndet i munnen och springer så fort att ingen kan ta fatt mig! Nackdelen är att jag alltid får duscha när jag luktar som bäst. Husse och matte har uppenbarligen inte samma goda doftsinne som jag...

Jag utmanar Dolly, Daisy och Justus. Oscar får utmana de andra tre!

Zzzzz...

Idag är vi trötta, husse släpade ut oss på modgonrunda i regn och rusk. Vi fick ha täcken på oss men blev ändå läskigt blöta i ansiktet. Regn är otäckt! Vi ville bara hem. Som tur var blev det ingen långrunda. Dagar som den här vill vi bara ligga inne och sova.