torsdag 31 januari 2008

Jippie!

Vilken morgon! Vi är med på jobbet idag. Först hittade vi en hel klase vindruvor som vi smaskade i oss av. Fick inte äta upp alla - matte hann komma tillbaka...
Sen gick matte ut igen, då plundrade vi hennes väska. Hittade en hel bulle som vi delade på. Mums! Undrar vad vi mer ska hitta för mat idag? Verkar bli en riktig höjdardag!

söndag 27 januari 2008

Bomber & granater

Idag åkte vi till stranden med Justus och hans matte. Det blåste jättemycket och var kallt, men det är OK så länge man håller sig i rörelse. Precis när husse gick för att slänga en påse i soptunnan gjorde Liam och jag ett jättefynd. En stor bajshög. Den luktade människa så vi rullade oss och snabbt och mycket i den. Det var kul, men det ledde till att strandpromenaden plötsligt blev väldigt kort, fast vi träffade whippetgrabben Ville strax efteråt.
När vi kom hem fick vi sitta kvar i bilen. Det bådar aldrig gott och mycket riktigt, en och en åkte vi ner till duschen i källaren. Husse var inte på gott humör och jag fick höra fler fula ord än jag någonsin gjort på ett och samma tillfälle. Matte var inte heller på gott humör och jag gillade inte riktigt när de muttrade tillsammans och tittade på oss. Det var något om "Blocket" och "10 öre svansen". Det lät inte bra...

lördag 26 januari 2008

Hundväder...

Inte för att vi vet varför man kallar dåligt väder för hundväder? Men hundväder är det ute nästan jämt. Speciellt avskyr vi regn! Det har inte blivit så mycket busande på stranden heller, fast kanske imorgon? Inte har det blivit många bilder på oss. Och inte har vi fått hjälp med att uppdatera bloggen... Så nu struntar vi i bilderna och skriver ändå.

I morse klippte matte våra klor! Jag (Liam) skrek, hon klippte alldeles för nära pulpan tyckte jag. Men det blödde inte... Inte gav hon upp trots mina skrik, nädå hon bara fortsatte klippa alla klorna. Hon klipper säkert inte Oscars lika mycket. Han står still och säger inte ett pip.

Igår fick vi besök av mattes mamma! Det var jättekul. Jag (Oscar) var jätteglad och följde efter henne vart än hon gick. Sen la jag mig mig och somnade med huvudet i hennes knä. Det var mysigt. Jag har hört att mattes föräldrar ska komma hit snart igen. Redan imorgon faktiskt! Så kul!

Annars har vi det mysigt. Matte är hemma varje kväll och vi myser allihop i soffan. Hela kvällarna. Det är det bästa vi vet! På natten däremot får vi inte mysa ihop. Då måste Liam och jag sova i vars en korg på golvet. Jag ska inte klaga, det är ganska skönt nu när vi har täcke och allt. Men bäst är ändå att sova hos husse och matte. Som tur är får vi hoppa upp och mysa strax före de ska stiga upp.

Förresten har matte sovit i soffan några gånger. Hon har varit lite sjuk. Det tycker vi att hon kan vara oftare för då får vi sova hos henne i soffan på natten också. Under täcket om vi vill. Det är super!

Förresten fick vi vars en grisknorr igår! Vi fick leta upp dem själva, husse hade gömt dem. Knorrar är toppen!

onsdag 16 januari 2008

Justus på besök

Vi åkte till stranden med Justus igår morse. Det var kul! Efteråt följde Justus med oss hem.

Justus och Liam busade och busade, sen somnade de trötta. En stund senare busade de igen!

Justus gillade mattes mjukiskossa

Han tänkte busa med min mjukisleksak också, men då ville jag ha den själv.

Liam gick och la sig i sängen när vi skulle sova

Det gjorde jag med. Tro inte att vi fick ligga kvar. Nä vi får bara sova på golvet vi.

Justus gäspar godmorgon!

Justus råkade trampa Liam mitt på magen igår kväll, då blev det ett himla liv! Liam blev rädd och arg! Justus blev så rädd att han duschade Liam och soffan med något illaluktande. Husse fick duscha Liam och tvätta Justus. Sofföverdragen fick också tvättas.
Efter detta var Justus och Liam mycket lugnare. Justus sov i mattes knä. Jag kunde äntligen koppla av efter allt ståhej. Det var ganska skönt.

måndag 14 januari 2008

Söndagspromenad på stranden

Vi var på stranden med Justus igår (han har bloggat jättefina bilder därifrån så kolla gärna in hans blogg! Justus är nyfiken på min pinne

Han kan ju försöka ta den

Allmän godisutdelning. Tjohoo!

Bus!

onsdag 9 januari 2008

En vanlig arbetsdag

Lite ovanligt är det förstås att bara matte och jag ska gå morgonrunda.

Jag jobbar hårt.

Oscar vill busa och snor min plats i fåtöljen.

Han åmar sig och kråmar sig...

Jag är snäll och låter Oscar sova i fåtöljen

Får väl ligga i buren om det ska va på det viset

tisdag 8 januari 2008

Jobb

Vi har varit och jobbat i två dagar nu. Det blir man minsann trött av! Idag fick vi inte mat förrän klockan var nästan sju...
Och vi får inte sova i sängen på natten. I och för sig har vi fått mysiga täcken i våra korgar så vi fryser inte i alla fall. Men bäst är det ändå på morgonen när vi får hoppa upp och mysa en stund hos husse och matte.

torsdag 3 januari 2008

Vad är detta för idéer?

När vi gick upp för att lägga oss i sängen, som vi alltid gjort, så fick vi inte sova där! Husse och matte körde ner mig på golvet hela tiden. Som om jag vill sova i en korg utan täcke? Jag försökte smyga mig upp i sängen med jämna mellanrum hela natten... varje gång blev jag nedknuffad. Vad har jag gjort? Vill inte husse och matte sova med mig längre?
Jag fattar ingenting? Jag vill sova i sängen! Det har jag alltid gjort. Men det får jag visst inte längre? Jag tyckte det var ganska otäckt faktiskt.

Som tur var hittade jag min fina kanin som jag fått i julklapp. När jag tog med den till korgen kändes det lite bättre...

onsdag 2 januari 2008

Nyår!

På nyårsafton var vi på kalas hos mattes mamma, hon fyllde år. Det var jättekul! Vi fick oxfilé, dentalsticks och grisöron. Riktigt kalas alltså! Och husse och matte sa att vi var jätteduktiga. Vi låg och sov väldigt mycket. Det var massa smällar och konstiga ljud utifrån hela kvällen. Det är inget vi bryr oss om.


Här har jag tagit fram min matskål för att visa husse att jag fortfarande är hungrig. Oscar fick inte tigga vid matbordet (vilket han alltid gör), jag har aldrig förstått meningen med att tigga. Det är bättre att ligga och vänta i soffan och sen när någon går iväg så springer man och tar vad man vill ha.