Cykeltur för vissa

Jippie! Nu ska husse och jag ut och cykla! /Oscar

Usch, Oscar och husse ger sig iväg tillsammans med den superläskiga cykeln. Häromdagen tog matte ut mig för att cykla. Det var fruktansvärt. Så fort hon hoppade upp på cykeln hoppade jag upp på matte, rakt i ansiktet för att hon skulle sluta. När hon inte gav sig började jag nafsa henne i benet istället. Då fattade hon och vi gick hem. Puh!

Kommentarer

Anna sa…
Usch, jag vet! Den där cykeln är som ett stort monster som stjäl min husse varje dag och jag gillar den inte. /Justus
Anonym sa…
Ja cyklar kan vara hemska monster ibland. Särskilt husses cykel. Men matte har cyklat så mycket med mig att jag har slutat hoppa upp på henne, skälla och nafsa henne i benet. Men man kan aldrig vara säker.. vem vet när cykeln tänker anfalla!?
Anonym sa…
Vad skönt att ni också tycker att cykelmonstret är läskigt! Oscar verkar inte förstå hur otäckt det är. Han verkar tom tycka det är kul att cykla??? Det kommer jag ALDRIG att tycka!
Kattalena sa…
Jag undrar hur Zeros matte lyckades få Zero att sluta hoppa, skälla och nafsa? Var det bara så att du inte gav upp eller har du något bra tips/knep?
Anonym sa…
Första riktiga försöket så cyklade jag på en stor äng med Zero helt lös. Kastade lite godis som han fick leta upp och stod bara på en trampa och puttade på med den andra foten. (I början skällde han så fort jag satte mig på sadeln!) Godiset var bara för att han skulle fokusera på något annat istället för på cykeln.

Puttade även bort honom med mitt ben och sa "nej" när han skällde och skulle nafsa. Höll på ganska länge och så fort han inte skällde berömde jag honom. De meter jag lyckades cykla utan att han skällde cyklade jag riktigt sakta!
Ett annat knep var att cykla en kort sväng när han redan var ordentligt motionerad och trött. Cyklade så sakta det bara gick och till slut skällde han bara lite i början av cykelturen. Nu har han slutat helt. :)
Tror han skällde för att han inte fattade vad det var frågan om och ville gärna raca med cykeln. När han väl hade fattat att jag inte kommer cykla snabbt eller busa så lugnade han ner sig.
Tog inte så lång tid, ett par veckors träning. :) Lycka till!
Kattalena sa…
Tack så jättemycket för tipset! Det var ju supersmart att låta honom gå lös vid cykeln och belöna med godis! Jag ska absolut prova det! Det kan kanske fungera!
Anonym sa…
Ja jag hoppas det! Du får uppdatera hur det går. :)
Anna sa…
Åh nej! Jag hoppas inte husse och matte läser det här för jag HATAR cyklar och jag vill INTE prova. Usch!

Populära inlägg i den här bloggen

Hipp hipp hurra!!!

Julafton