Livet med en hund ger tillvaron en mjukare mening

Efter tips från Justus delar vi här med oss av lite djup visdom:

"Efter några år utan hund förstod jag varför livet kändes så konstigt, tomt och innehållslöst. Det var dags igen för livet med djuret som ger tillvaron mening i mjukare bemärkelse. Två smala springhundar gjorde entré. Whippet. En ljuvlig ras som är få förunnat att ha. Och tur är väl det för whippet är speciella. De ska ha mjuka kuddar, duntäcke, tillträde till alla sängar soffor och fåtöljer. Gillar att ligga högt och varmt. De ska ha oxfilé ibland och råa äggulor och olivolja när de blir magra över ryggen. Och mycket mys och kärlek, smek och kel. Samtidigt ska whippet ha en stor portion frihet. Frihet att gå på mördarjakt efter harar och kaniner, jaga trasor på racebana. Explodera i ett tjurrus, slita strupen av en mus, gasa efter en fågelflock och få explodera i ett moln av fjädrar. En whippet ska ha full frihet, luft under vingarna och samtidigt omedelbar närhet med värme och duntäcken. Som en doktor Jekyll och mr Hyde är denna hund två i ett. Ett monster i ena stunden och en dekorativ inomhushund i den andra. Kan man inte erbjuda whippeten allt detta samtidigt borde man vara förbjuden att inneha denna världens läckraste hund."
Livet med en hund ger tillvaron en mjukare mening

Kommentarer

Anna sa…
Sprid ordet! Alla whippar borde känna till sina rättigheter och kräva endast det bästa!
/Justus
Anonym sa…
Jaså, jag har sådana rättigheter! Ska tipsa matte att läsa detta. Jag får minsann inte vara i soffor eller sängar. Men det kan det kanske bli ändring på. Ska skriva en protestlista!
Anonym sa…
Vi skriver på direkt! Det är oerhört grymt att inte låta en whippet vara i soffan eller sängen! Och grisknorrar ska de också ha!!!

Populära inlägg i den här bloggen

Hipp hipp hurra!!!

Julafton